Studenți de la USV, loc onorant la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia” de la Paris
Un echipaj format din şase studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a clasat pe locul 5 la faza internaţională a ediției 2016 a concursului de creare de produse alimentare eco-inovative „Ecotrophelia”. Competiția a avut loc la Paris, iar primele 4 poziții au fost ocupate, în ordine, de echipele din Franța, Belgia, Marea Britanie și Germania. Din echipajul USV au făcut parte Loredana-Elena Sîrghie, Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi şi Alexandru Buţerchi. Ei sînt coordonaţi de conferenţiarul universitar doctor inginer Adriana Dabija şi au propus produsul „ForestROut-conserve de păstrăv tip pastă”, cu care s-au impus la etapa națională a „Ecotrophelia”. La concursul din Paris au participat echipe din 15 țări. Președintele juriului a fost managerul Centrului de Cercetare Nestlé, Ariane Andres. Universitatea din Suceava a reprezentat România, pentru a treia oară, la competiţia internaţională „Ecotrophelia”.