Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 24 octombrie 2015, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a desfășurat workshop-ul „Europa pentru TINEri”, eveniment la care peste 20 de tineri au înțeles cum funcționează instituțiile europene și ce oportunități le sunt destinate acestora.

Caravana evenimentelor de informare organizate de promotorii pentru democrație europeană a ajuns în acest sfârșit de săptămână și la Suceava.

Acest workshop și-a propus informarea tinerilor din Suceava cu privire la modul de funcționare a Uniunii Europene, oportunitățile profesionale din cadrul instituțiilor europene, precum și alte mobilități de care aceștia pot beneficia (atât ca studenți, cât și ca tineri sau mai apoi ca lucrători). S-au avut în vedere programe precum Erasmus+, Eures (inclusiv facilitatea „Primul meu loc de muncă EURES”) și Erasmus pentru tineri întreprinzători.

„Paleta de oportunități europene de mobilitate, dezvoltare personală și profesională pe care o au la dispoziție tinerii români este foarte largă, iar sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană face ca barierele financiare să nu mai fie o scuză. Tinerii din Suceava au mult potențial, ambiție și beneficiază deja de o educație de calitate. Avem convingerea că tot mai mulți dintre ei vor lua parte la programele noastre și vor face pasul următor pe plan profesional”, a spus Gabriel Brezoiu, manager general GEYC și PRISMA European Network.

„Este important ca tinerii suceveni să știe că există o gamă largă de oportunități, care le oferă posibilitatea să călătorească, să cunoască un alt mediu, o altă cultură, și implicit să se dezvolte pe plan personal și profesional. La fel de important este ca la rândul lor acești tineri să transmită și celorlalți ceea ce au aflat”, a precizat şi Dumitrița Nucă, promotor pentru democrație europeană.

Pentru a învăța într-un mod interactiv, participanții au descoperit valorile UE prin metode nonformale, și-au însușit particularitățile fiecărei instituții europene prin lucru în echipă și au aflat mai multe detalii despre diversele forme de mobilitate de la persoanele care deja au beneficiat de astfel de oportunități. La sfârșitul workshop-ului fiecare participant a primit câte un set de materiale informative, iar cei mai îndrăzneți au concurat pentru un premiu special.

Workshop-ul „Europa pentru TINEri” s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,Promotori pentru democrație europeană” fiind organizat de către GIRB (GrupuldeInițiativăalRomânilordinBasarabia), reprezentat de Dumitrița NUCĂ  în parteneriat cu GEYC (Group of the European Youth for Change), reprezentat de Gabriel BREZOIU.

Acest proiect este derulat de BirouldeInformarealParlamentuluiEuropeanînRomânia împreună cu MinisterulTineretuluișiSportului (MTS), GroupoftheEuropeanYouthforChange (GEYC) și AsociațiaProDemocrația (APD). Proiectul a strâns 30 de tineri din România, membri ai unor organizaţii de tineret şi i-a ajutat să îşi implementeze ideile de proiect ce au ca scop promovarea democraţiei şi a valorilor ce îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene.

GEYC (Group of the European Youth for Change) este o organizație non profit din România, activă la nivel european și internațional. Specializată în proiecte digitale și de creștere a angajabilității tinerilor, GEYC face parte din ”Grand Coalition for Digital Jobs” – inițiativă a Comisiei Europene, coordonează activitatea PRISMA European Network și face parte din Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS). Peste 5000 de tineri din România au luat parte la programele GEYC (2014), în anul curent derulându-se peste 50 de proiecte de mobilitate europeană. Detalii pe www.geyc.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava