MOPAN Suceava
Galerie foto105 poze în acest set

Prima ediţie a Crosului Sucevei s-a bucurat de un succes de proporţii, atât din punctul de vedere al numărului de participanţi şi spectatori, cât şi al organizării. Competiţia a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, principalii susţinători şi sponsori fiind compania Marelvi Electrocasnice şi deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan.

Încă de dimineaţă, centrul Sucevei s-a umplut de cei care doreau să se înscrie la competiţie, de la cei mai mici, care concurau la categoria de vârstă 8 – 13 ani, şi până la seniorii de peste 50 de ani.

Cel mai vârstnic participant la prima ediţie a Crosului Sucevei are vârsta de 75 de ani, Ştefan Hreniuc, acesta declarând că un astfel de concurs sportiv este important pentru Suceava, având în vedere că suceveni din toate categoriile de vârstă şi de toate profesiile s-au adunat pentru a face mişcare. El a ţinut să-l felicite pe deputatul Ioan Balan pentru că a avut această iniţiativă, dorindu-şi ca acest concurs să continue şi în anii care urmează.

De remarcat este şi faptul că în organizarea primei ediţii a Crosului Sucevei s-au implicat unii dintre cei mai mari sportivi ai Sucevei, printre aceştia numărându-se şi Sorin Raţă, unul dintre principalii susţinătorii ai competiţiei. Sorin Raţă a subliniat că această primă ediţie a Crosului Sucevei a beneficiat de sprijinul şi susţinerea atletei Cristina Casandra, care a obţinut locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar şi fotbaliştii Dorin Goian şi Daniel Balan.

Sorin Raţă a declarat că pentru Suceava, organizarea unui astfel eveniment de o asemenea anvergură este mai mult decât importantă, exprimându-şi speranţa că acest concurs va avea succes şi în anii viitori. „Ne aşteptam să fie aproximativ 500 de participanţi, însă numărul celor care s-au înscris la cros a depăşit previziunile noastre. Am discutat cu domnul deputat Ioan Balan, iar anuş viitor vom face din Crosul Sucevei un eveniment de anvergură naţională”, a declarat sportivul sucevean.


 
Ioan Balan: Participarea a fost peste aşteptări

La rândul său, cel care a susţinut cel mai mult organizarea Crosului Sucevei, deputatul Ioan Balan, a ţinut să precizeze că participarea sucevenilor la acest concurs a fost peste aşteptări. „Să ai peste 1.000 de oameni aici în piaţa centrală a Sucevei nu este puţin. Important este că la toate categoriile s-au înscris multe persoane, atât la feminin, cât şi la masculin”, a spus Ioan Balan.

El a ţinut să mulţumească în mod deosibit Asociaţiei Judeţene de Atletism şi lectorului Sorin Raţă, adăugând că astfel de competiţii trebuie să fie organizate în fiecare ani. „Această competiţie trebuie să devină o tradiţie, iar promisiunea mea pentru suceveni este aceea că voi fi mereu alături de această acţiune, indiferent de care va fi poziţia mea politică sau administrativă de la un moment dat”, a dat asigurări Ioan Balan.

El a subliniat faptul că parteneriatul pe care şi-l doreşte cu sucevenii este unul de lungă durată. Deputatul liberal a precizat că acest cros este extrem de important pentru el, în special din perspectiva relaţiei pe care şi-o doreşte cu locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ. „Am promis sucevenilor că vor fi luaţi mereu parteneri în proiectele pe care vreau să le pun la dispoziţia lor, iar acest cros, sport de masă, este un model de parteneriat activ cu sucevenii. Competiţia şi premiile sunt pentru suceveni, iar pentru noi premiul cel mare este numărul mare de participanţi la acest eveniment”, a declarat Balan.


Pe de altă parte, Ioan Balan a făcut referire şi la echipa din cadrul PNL Suceava declarând că „În politică voi alerga împreună cu Gheorghe Flutur, pentru că, aşa după cum aţi văzut, am fost mereu alături şi tot aşa vrem să rămânem. Pentru noi spiritul de echipă este foarte important”, a ţinut să mai afirme Ioan Balan.
 

Flutur: „ Suceava a stat destul din foarte multe puncte de vedere”

Prezent alături de Ioan Balan şi de cei care au participat la prima ediţie a Crosului Sucevei, liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur a ţinut să-i felicite pe organizatorii competiţiei, şi în special pe Ioan Balan, cel care a avut această iniţiativă, şi Asociaţia Judeţeană de Atletism, care a avut o implicare esenţială în buna desfăşurare a concursului.

„ Dacă mă uit în oglindă am toate motivele să mă implic şi să susţin acest eveniment, pentru că am kilograme de dat jos. Cel mai bine ar fi ca evenimentul să se numească Suceava în mişcare, pentru că Suceava a stat destul din foarte multe puncte de vedere”, a mai spus Flutur.

Succes de proporţii la prima ediţie a Crosului Sucevei, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava