Concert pascal
MOPAN Suceava

RCM Timişoara este noua campioană naţionala. Rugbiştii bănăţeni s-au impus în marea finala a SuperLigii CEC Bank, împotriva vechii deţinătoare a trofeului, CSM Ştiinta Baia Mare. “Eroul” partidei a fost jucătorul sucevean Gabriel Conache care a înscris 13 din cele 16 puncte ale învingătorilor. Tânărul Conache provine dintr-o familie de rugbişti tatăl său Vasile şi fratele său Tiberiu fiind jucători de prim eşalon valoric la CSM Suceava. Gabriel Conache a fost promovat în rugbiul “mare” de antrenorul emerit Dumitru Livadaru la LPS Suceava şi a evoluat înainte de a ajunge la RCM Timişoara şi la CSM Bucovina Suceava.
Ultimul act a început într-un ritm alert, Calafeteanu deschizând tabela de marcaj după ce a concretizat o lovitură de pedeapsă de la aproximativ 40 de metri.
În minutul 19, neozeelandezul Michael Wiringi a marcat printr-un drogol de la 20 de metri, egalând situaţia pe tabela de scor. Uvertura din emisfera de sud avea să se remarce şi în minutul 25, când cursa sa de peste 50 de metri a primit aplauze la scena deschisă. Dupa placajul asupra lui Wiringi, a urmat o lovitură de pedeapsă în favoarea maramureşenilor.
La pauză, CSM Ştiinta Baia Mare a intrat în avantaj la cabine, 6-3.
Repriza secundă a fost la fel de echilibrată, cele două formaţii încercând să se anihileze una pe cealaltă. Introducerea lui Conache în locul lui Calafeteanu s-a dovedit a fi decisivă pentru bănăţeni, el concretizând o lovitură de pedeapsă în minutul 63.
Punctul culminant al jocului a fost însă minutul 73, când căpitanul băimărean Mihai Macovei a fost eliminat cu cartonaş galben. Conache a transformat o lovitură de pedeapsă în acelaşi minut, aducându-şi echipa în avantaj.
Eseul pe care a scris titlu de campioană a venit în prelungirile jocului, când acelaşi Conache a ajuns cu balonul în terenul advers de ţintă. Conache şi-a transformat propria încercare şi a stabilit astfel scorul final la 16-6.
RCM Timişoara a pus capăt astfel unei serii de trei titluri consecutive care au mers la Baia Mare. Rugbistii de pe Bega şi-au adjudecat titlul naţional după o pauză de 40 de ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava