Concert pascal
MOPAN Suceava

Sucevenii pasionaţi de film şi arte vizuale îţi pot încerca talentul participînd la Festivalul de Film Foarte Scurt. Dacă ai idei bune şi o cameră de filmat, nu mai sta pe gânduri: fă un foarte scurt metraj! – este invitaţia organizatorilor.

Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj se desfăşoară în perioada 3–12 iunie 2016 în 90 de oraşe ale lumii, printre care şi în 20 de oraşe din România. Filmele pot fi înscrise în competiţie pînă pe 30 martie. Festivalul de Foarte Scurt Metraj promovează din 1991 filmul foarte scurt în întreaga lume. Sub eticheta Around the Très Courts Romania, competiţia românească regrupează filmele foarte scurte realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori şi profesionişti, pentru cei care studiază filmul şi artele vizuale sau pur şi simplu pentru toţi cei care au o idee pe care doresc să o împărtăşească! Cei interesaţi să participe la competiţia românească sunt invitaţi să îşi trimită creaţiile foarte scurte, însoţite de formularul de înscriere, fie pe suport DVD, la Institutul Francez din Iaşi, CP 207, OP 1, Bulevardul Carol I 26, 700750, fie prin e-mail, la adresa:trescourt@institutfrancais.ro. Regulamentul şi fişa de înscriere, precum şi alte detalii despre festival sunt disponibile pe site-ulwww.trescourt.com/ro.

Singura condiţie este ca filmul să aibă sub 3 minute! Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme experimentale sau realizate cu telefonul mobil etc. Participarea este gratuită! În luna aprilie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Courts Romania 2016. Aceasta va fi proiectată în perioada 3–12 iunie 2016, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Court în România este cel mai bun motiv pentru a participa în competiţie: filmele româneşti ajung la peste 6000 de spectatori din oraşe mici şi mari din toată ţara (vezi lista oraşelor pe site).

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de Juriul festivalului, Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România şi Premiul Francofoniei – decis de un juriu special.

Premiul Juriului și Premiul Publicului constau în câte un trofeu și câte un smartphone 4G oferit de Orange.

Organizaţia Internaţională a Francofoniei acordă două tablete și un premiu special în valoare de 250 € celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele: drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă sau educaţie şi formare. Institutul Francez Cluj-Napoca este coordonatorul Festivalului Très Court în România, Ungaria, Slovacia şi Moldova.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava