MOPAN Suceava

Joi, 22 septembrie, la ora 19.00, va avea loc la Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava spectacolul bilingv româno-francez „Le printemps est encoire loin. Tojours ensemble – Primăvara e departe încă. Mereu împreună” de Anca Visdei, în regia lui Ivan Romeuf, o coproductie realizată de Compania teatrală L’Egrégore din Marsilia și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe.
Sinopsis:

După ani de zile, două surori se regăsesc. Alexandra a fugit în Elveția pentru a scăpa de dictatura ceaușistă și încearcă să își publice scrierile interzise în țara sa. Este surprinsă de rezultatul emigrării (i se spune că provine din „lumea a treia”, că a venit în Elveția pentru a muri de foame), iar supraviețuirea chiar îi este dificilă. Cealaltă soră (Ioana), rămasă în România să-și continue activitatea în calitate de actriță, este condamnată la… a face față cu putere. … „Trebuie să supraviețuiesc bine. Crezi că m-ar lăsa să joc Puck dacă ar arăta altfel scrisorile de acreditare…” Regăsirea celor două surori nu este ușoară, ea va fi materializată prin reprezentarea fizică a tinereții lor și va avea un loc important în această călătorie… Totul este posibil, pentru că suntem în teatru. 4 actriţe – 2 personaje… Memoria noastră este capricioasă… Amintiri trunchiate. Dorința de a uita există, dar sunt lucruri pe care nu le poți uita. Actrițele vor reprezenta două variante ale amintirilor trăite. Prezentul le obligă să retrăiască o mulțime de amintiri de mult uitate.

Din distribuție fac parte: Claudia Ardelean, Maryse Courbet, Fatma Mohamed și Marie-Line Rosetti. Asistent de regie: Fazakas Misi, Colaborator artistic: Frédéric Grosche.
Prețul unui bilet este de 15 lei.
Biletele se găsesc la Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava.
Rezervări la: 0330 803 995, luni-marti-miercuri, intre orele 11.00 – 15.00.

Născută în București, Anca Visdei a scris prima sa piesă de teatru la vârsta de paisprezece ani. La nouăsprezece ani și-a editat prima carte și tot atunci i s-a jucat și prima piesă de teatru. Urmează cursurile Institutului de teatru și cinematografie din București. Refugiată politic în Elveția, a studiat în această țară dreptul și criminalistica la Lausanne. Autor și scenarist, stabilită astăzi la Paris, Anca Visdei a scris în jur de treizeci de piese de teatru, publicate de mai multe edituri, jucate atât în Franța cât și în străinătate și recompensate cu numeroase premii. Majoritatea pieselor sale de teatru și a povestirilor sale au fost preluate și transmise pe calea undelor de către posturile de radio francofone. Fost comisar la SACD, lector la Editions Gallimard jeunesse, profesor de artă dramatică la Théâtre de l’Ombre, director la redacția pariziană a magazinului Voir și director al unui Festival al filmului de Artă și Arhitectură., Anca Visdei a mai scris piese de teatru pentru tineri, povestiri {Povestioare crude}, nuvele și scenarii pentru televiziune {scheciuri, seriale televizate, filme documentare pentru TF1, M6 și La Sept} și pentru cinema {un lung metraj}. A mai scris și un roman, Veșnica îndrăgostită… Anca Visdei a urmat cursurile Liceului Gheorghe Lazar si Institutului de teatru și cinematografie din București. Exilată în Elveția, ea a și-a luat licența și apoi doctoratul în drept în 1979. A mai urmat și un al treilea ciclu de studiu: cursuri de criminalistică. După terminarea studiilor, a lucrat ca învățătoare, apoi asistentă la catedra de drept internațional public la Universitatea de la Lausanne{1980}. La Paris, a urmat cursurile de teatru ale lui Véra Gregh.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava