MOPAN Suceava

Listele de candidați pentru funcțiile de primar și consilier local de la toate partidele au fost contestate joi de Organizația Municipală Suceava a PSD, a anunțat președintele acesteia senatorul Ovidiu Donțu. Contestația a fost înregistrată la Judecătoria Suceava joi la ora 15.45. Donțu a declarat că se dorește compararea semnăturilor de susținere pentru candidații de primar precum și pentru candidații de pe listele de consilieri locali din toate partidele. Acțiunea social democraților vine după ce Judecătoria a anulat candidaturile PSD la Primăria Suceava la Consiliul Local pe motiv că listele de susținători nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege. Asta în urma unor contestații depuse de doi suceveni. ”Dorim compararea semnăturilor de susținere pentru candidații de primar precum și listele de consilieri locali în toate partidele. Asta pentru că PSD nu are nici o semnătură falsă în liste ceea ce la alte partide s-au găsit nenumărate și consider că respingerea în primă instanță a listelor de candidați pe chestiuni de formă este un lucru nelegal și netemeinic. Suntem îngrijorați că nu au fost analizate până în acest moment pe fond aceste liste și dosare de candidați  și vom face aceste apărări în apel la Tribunalul Suceava unde sperăm să fie îndreptată soluția de fond de la Judecătorie.  PSD nu are nici o problemă cu strângerea acestor semnături. Noi nu am procedat nelegal ca liberalii care au strâns semnături din sediile firmelor care au contract cu Primăria Suceava”, a declarat Donțu.

Donțu: ”Nu avem o contestație validă pe rol și vom cere instanței să constate acest lucru”

El consideră că cele două contestații formulate împotriva candidaților PSD nu sunt valide și că în spatele lor de află ”un diriguitor din sediul PNL”. ”Am formulat plângere penală împotriva diriguitorului din sediul PNL a acestor contestații forțate întrucât avem dovada că a primit drept mită pentru acest lucru funcția de membru în Consiliul de Administrație la TPL. Nu credem că persoane de 66 și 70 de ani au redactat dosare de contestații de zeci de pagini citind sute de pagini de legi și interpretându-le. Credem că din sediul PNL s-au redactat aceste contestații și le-au fost puse în față unor persoane care aveau peste un miliard de lei vechi datorii la asociație probabil ajutându-le să-și plătească o parte din aceste datorii. Practic nu avem în acest moment contestație validă depusă într-una din instanțele de judecată. Toate contestațiile sunt redactate de alte persoane decât cele care apar în scripte. Față de această situație nu avem o contestație validă pe rol și vom cere instanței să constate acest lucru”, a conchis Ovidiu Donțu.

Toate listele de candidați pentru primar și consilier local contestate de Organizația Municipală Suceava a PSD, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava