MOPAN Suceava

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, vineri, 26 iunie,, la Suceava, vreme de aproximativ 20 de minute, printr-o ceremonie publică. Evenimentul a avut loc în Piaţa Uniunii Europene din vecinătatea Palatului Administrativ. La moment au asistat şi două turiste din China. Ele s-au fotografiat în faţa monumentului „Bucovina Înaripată”.

Despre însemnătatea drapelului au vorbit prefectul Constantin Harasim, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu şi viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Primul care a luat cuvântul a fost prefectul Constantin Harasim, care a amintit că ieri s-au sărbătorit 167 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca Drapel Naţional, „simbol ce aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României”. La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, şi-a exprimat onoarea şi emoţia de a participa la ceremonia organizată de „Ziua Drapelului Naţional”. „Este ceremonia cinstirii unui important simbol al României. Cele trei culori au intrat în conştiinţa noastră mult înainte de a deveni un simbol oficial. În prezent acest tricolor nu înseamnă doar un însemn oficial, înseamnă mai mult decât un simbol, înseamnă conştiinţa apartenenţei la un neam şi la un spaţiu”, a spus Rădulescu. Despre importanţa momentului a vorbit şi viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, acesta subliniind cât de important este Drapelul Naţional atât pentru românii din ţară, dar în mod special pentru cei care sunt plecaţi în afara graniţelor României. „Am fost plecat din ţară pentru a încerca şi altceva, la fel cum a făcut-o şi colegul meu viceprimar Ovidiu Doroftei. Şi atunci când ne-a fost mai greu ne gândeam la familie, la ţară şi la tricolor”, a spus Harşovschi, care i-a îndemnat pe toţi să poarte acest simbol naţional tot timpul, şi nu doar la momente festive. La ceremonia organizată în Piaţa Tricolorului au mai fost prezenţi şi vicepreşedintele CJ Suceava, Ilie Niţă şi viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ovidiu Doroftei.

Înainte de a fi ridicat pe catarg în acordul imnului naţional, tricolorul a fost binecuvîntat de preoţi. La finalul ceremoniei, 3 plutoane, din care două de la ISU şi unul de la Jandarmerie, au prezentat onorul şi au bătut pas de defilare. Fondul muzical a fost asigurat de Fanfara Primăriei Suceava.

Turiști din China la manifestările organizate la Suceava de Ziua Drapelului, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava