Concert pascal
MOPAN Suceava

Un autocar plin cu elevi a fost implicat într-un accident rutier, din fericire nici unul dintre copii nefiind rănit. Sâmbătă dimineaţă, la ora 8:45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că un autocar a ieşit în afara părţii carosabile, la o trecere la nivel cu calea ferată din oraşul Dolhasca, apoi a lovit şi a rupt un stâlp de la reţeaua de alimentare cu energie electrică a liniei feroviare, blocând traficul.
La faţa locului s-au deplasat pompierii militari suceveni cu trei autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi descarcerare grea, precum şi două ambulanţe SMURD. În sprijinul militarilor au mai intervenit membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Dolhasca, poliţişti, lucrători ai CFR şi o automacara de la o societate comercială din zonă.


În autocar se aflau 38 de persoane, cu tot cu şofer. Din acestea, 26 erau minori, cu vârste între 14 şi 17 ani. Autovehiculul se deplasa dinspre oraşul Salcea spre localitatea Paşcani.
Toate cele 38 de persoane au fost monitorizate din punct de vedere medical de către pompierii SMURD, dar nu au fost constatate probleme deosebite. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, toate persoanele din autocar au fost transportate cu două microbuze ale primăriei Dolhasca la un spaţiu încălzit, unde li s-a oferit un ceai fierbinte. După aproximativ o oră, un alt autocar le-a preluat şi şi-au continuat drumul.


Traficul rutier a fost închis pentru aproximativ o oră, când s-a reluat circulaţia. Traficul feroviar a fost blocat până în jurul orei 13:00, când s-a reuşit evacuarea şi mutarea autocarului într-un loc sigur. Câteva minute mai târziu, lucrătorii CFR au remediat defecţiunea la o linie de înaltă tensiune, urmând să rezolve problemele şi pentru cea de-a doua linie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava