Concert pascal
MOPAN Suceava

Mediul de afaceri din România și-a reorientat stilul managerial după noul trend mondial, iar marile companii sau IMM-urile caută din ce în ce mai mult un nou tip de lider, care nu face parte nici din categoria liderilor autoritari, dar nici din cea a liderilor consensului. La ora actuală, cei mai performanți manageri s-au dovedit a fi liderii-antrenori, deoarece aceștia au reușit să-și angreneze cel mai bine echipa în proiecte și să le acorde șansa fiecărui membru de a excela în aria lui de competență.

Specialiștii în coaching de la Coaching Essence afirmă că nu trebuie să ne concediem actualii manageri pentru modul în care au condus până acum organizația, deoarece aceștia nu au făcut decât să se adapteze la un context, ci este nevoie să le oferim posibilitatea de a învăța și a experimenta noua strategie de a conduce sau, mai corect spus, de a antrena. “Coaching-ul necesită niște abilități și competențe noi, mult diferite de cele cu care majoritatea managerilor s-au obișnuit până acum. Avem nevoie de aceste abilități atunci când delegăm, când luăm atitudini, când ne exprimăm o opinie în fața echipei etc. Coach-ul sau liderul-antrenor este în continuare responsabil de performanța echipei, însă nu va mai controla fiecare aspect din angrenajul echipei, ci își va antrena echipa pentru a performa, îi va transforma pe angajați în coechipieri și nu în concurenți”, declară Tiberiu Felber, directorul general al Coaching Essence și specialist în coaching.

Rolul unui manager cu stil de coaching este diferit de cel al unui coach extern. În timp ce persoana din urmă își permite luxul de a-și concentra atenția strict pe obiectivele de dezvoltare sau de performanță ale clientului său, managerul-coach trebuie să aibă grijă ca aceste obiective ale clientului să se realizeze, dar să le și echilibreze cu cele ale celorlalți membri ai echipei și ale organizației, în ansamblul ei.

În acest sens, specialiștii români de la Coaching Essence au lansat “Ghidul beneficiarului de coaching”, care se poate descărca gratuit de pe http://www.coaching-essence.ro/alege-un-coach/coaching-ca-still-de-management.html și organizează primul program intensiv de formare în Coaching, „Coaching for Now”, atestat în limba română și aprobat de Societatea Română de Coaching și de Federația Internațională de Coaching. Cursurile de formare au loc săptămânal în București și Timisoara, iar cei interesați se pot înscrie pe site-ul http://coaching-essence.ro/coachingfornow/01/.

 

Un nou tip de certificare internațională ajunge în România Specialist în management: “Liderul autoritar nu își mai are locul în mediul de afaceri, este vremea pentru liderul-antrenor”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava