MOPAN Suceava

Biroul Electoral Judeţean a prezentat luni rezultatele oficiale şi finale ale alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din judeţul Suceava. USL Suceava a câştigat detaşat alegerile atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, obţinând cu 50%+1 din voturile valabil exprimate  trei mandate de senator şi nouă mandate de deputat. Potrivit rezultatelor prezentate de BEJ Suceava, la Senat clasamentul este următorul: USL – 58,79%, ARD – 26,52%, PP-DD – 11,49%, PRM – 1,88%, Partidul Popular – 0,56%, Partidul Ecologist – 0,40%, UDMR – 0,24% şi Partidul Alianţa Socialistă – 0,08%.

USL a obţinut un procent mai mare la alegerile pentru Camera Deputaţilor, în timp ce ARD a scăzut cu peste 3% la alegerile pentru deputaţi. Clasamentul oficial la alegerile pentru Camera Deputaţilor din judeţul Suceava este următorul: USL – 59,4%, ARD – 23,13%, PP-DD – 11,82%.

Cum USL Suceava a obţinut din prima nouă mandate de deputate şi trei de senator, şi-a ocupat toate locurile de parlamentar care i s-ar cuvenit în urma rezultatelor alegerilor din judeţ.

De asemenea, ARD Suceava are dreptul la un mandat de senator şi două de deputat, în timp ce PP-DD Suceava va avea un deputat.

Deşi a ocupat locul al doilea în colegiul de Senat nr. 2 Suceava, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur a obţinut mandatul de senator. Cum contracandidatul său nu a obţinut jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, ci doar 48,91%, Gheorghe Flutur şi-a adjudecat mandatul de senator cu 42,67%.

Singurul candidat ARD care a câştigat colegiul a fost actualul deputat PDL Ioan Balan. Acesta a obţinut 43,93% din voturi, fiind urmat de candidatul USL Paul Rusu, 42,25%. Ioan Bălan obţine astfel cel de-al doilea mandat de deputat în colegiul nr. 2 Suceava – Botoşani.

Având în vedere că ARD are dreptul la doi deputaţi în judeţul Suceava, cel de-al doilea mandat îl va obţine Sanda-Maria Ardeleanu, actualul deputat în colegiul nr. 1 Suceava. Sanda-Maria Ardeleanu a ocupat locul al doilea în acest colegiu, însă având în vedere că are cel mai mare număr de voturi dintre candidaţii ARD din celelalte colegii, obţine un mandat de deputat. Astfel se face că în colegiul nr. 1 Suceava vor fi două mandate de deputat.

Tot două mandate pentru Camera Deputaţilor vor fi şi în colegiul nr. 9 Vatra Dornei. Acest colegiu a fost adjudecat cu peste jumătate plus unu din voturile exprimate de către candidatul USL Dumitru Pardău, care obţine astfel al treilea mandat de deputat. Cum PP-DD Suceava a obţinut voturile necesare pentru un mandat de deputat, acesta va fi atribuit candidatului acestui partid care are cel mai mare număr de voturi. În acest caz este vorba despre candidatul PP-DD din colegiul nr. 9 Vatra Dornei, Cezar Cioată.

Judeţul Suceava va mai avea încă doi deputaţi, din partea minorităţilor naţionale. Este vorba despre Ghervazen Longher – Uniunea Polonezilor din România şi Mircea Grosaru – Asociaţia Italienilor din România RO.AS.IT.

 

Vă prezentăm în continuare lista oficială a viitorilor parlamentari suceveni:

 

Senat

 

Colegiul 1 – Neculai Bereanu (USL) – 59,97%

Colegiul 2 – Gheorghe Flutur (ARD) – 42,67%

Colegiul 3 – Ovidiu Donţu (USL)  – 70,46%

Colegiul 4 – Mihai Neagu (USL) – 59,89%

 

Camera Deputaţilor:

 

Colegiul 1 – Alexandru Băişanu (USL) – 61,22% şi Sanda-Maria Ardeleanu (ARD) – 26,83%

Colegiul 2 – Ioan Balan (ARD) – 43,93%

Colegiul 3 – Gavril Mârza (USL) – 52,25%

Colegiul 4 – Eugen Uricec (USL) – 63,09%

Colegiul 5 – Ioan Stan (USL) – 73,60%

Colegiul 6 – Constantin Galan (USL)  – 53,69%

Colegiul 7 – Ovidiu Iane (USL) – 52,79%

Colegiul 8 – Eugen Bejinariu (USL) – 67,08%

Colegiul 9 – Dumitru Pardău (USL) –  61,86% şi Cezar Cioată (PPDD) – 18,99%

Colegiul 10 – Radu Surugiu (USL) – 60,36%

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava