Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania britanică Vast Resources a anunţat o vînzare record de minereu concentrat extras din mina de la Mănăila, judeţul Suceava, respectiv 900 de tone. Într-un comunicat de presă al companiei se arată că această cantitate este dublă faţă de cea extrasă în celelalte luni. O echipă de experţi din Africa şi una din România a găsit o modalitate prin care să extragă zinc din concentratul de cupru, reuşind, astfel, să fabrice un produs secundar.

Preşedintele firmei britanice, Andrew Prelea, a declarat: „Dezvoltarea şi eficientizarea forţei de muncă şi a costurilor sînt două elemente cheie de care compania noastră ţine cont în activitatea de zi cu zi. În cazul minei din Mănăila, Vast Resources urmăreşte să crească durata de viaţă şi producţia acesteia, iar reuşita echipelor de experţi reprezintă un pas important în acest sens”. Vast Resources arată în comunicat că intenţionează creşterea capacităţii de producţie şi, implicit, a numărului de angajaţi.

La începutul anului 2016, Vast Resources anunța investiții majore în România, mina din Mănăilă fiind unul dintre principalii beneficiari ai acestora. Principalul avantaj al dezvoltării minei din județul Suceava și al creșterii capacității de producție este faptul că acestea atrag după sine creșterea numărului de angajați și va crea o afacere sustenabilă pe termen lung pentru ceea ce a fost cândva o zonă mono-industrială, care a suferit de închideri de mine în trecut.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava