Concert pascal
MOPAN Suceava

Rolul lui NU in formarea mea ca tanar

De cate ori spui un NU, mai moare o sansa. Te-ai gandit la asta?
De mici, voi copiii aveti tendinta de a refuza ceea ce vi se sugereaza, iar rolul celor din jur se manifesta in a va explica de ce ar trebui sa faceti o alegere.
In adolescenta tendinta de a refuza sfaturile “celor mari” se accentueaza pe fondul inclinatiei spre libertate, proprie acestei etape de crestere. Chiar si cu tendinta naturala spre a refuza ceea ce crezi ca ti-ar putea fi impus, cand spui nu unui inceput de drum in viata trebuie sa cumpanesti bine.
Citeste mai departe…

Ce inseamna consiliere si orientare in cariera?

Ana este o tanara de 21 de ani, studenta la Facultatea de Matematica, in anul III…asa stiu parintii. Realitatea este insa alta. Inca de la inceputul anului I, tanara a luat decizia de a nu frecventa cursurile acestei facultati, deoarece ea isi dorea foarte mult sa urmeze Facultatea de Informatica. Din pacate, Ana nu a fost admisa la prima incercare la Informatica, astfel ca parintii au obligat-o sa se inscrie la o alta facultate pentru „a nu se face de rusine”. Ce solutie a adoptat tanara? A refuzat sa continue aceasta facultate si a incercat 3 ani la rand sa dea admitere la facultatea mult dorita, ascunzand adevarul parintilor.

Cu certitudine multi dintre noi cunoastem tineri care au renuntat la o anumita facultate si au inceput alta, motivand ca nu e ceea ce isi doresc. Ne intrebam insa, care este pretul platit? Totodata ne intrebam, ce se intampla atunci cand tanarul ramane la acea facultate si se pregateste pentru o profesie intr-un domeniu pe care il detesta?
Citeste mai departe…

Interviul e spaima mea! Tu cum stai?

Indiferent de forma de invatamant absolvita, la un moment dat, piata muncii ne asteapta pe toti. Si ca sa sa devenim angajati, trebuie sa trecem de marele hop, numit interviul.
Simplu, nu? La prima vedere da. Se construieste CV-ul, se aplica pentru diferite locuri de munca si se asteapta telefonul miraculos. Daca nu vine  ne simtim exclusi, neinteresanti pentru angajator. Daca suna telefonul si suntem chemati la interviu, abia atunci incepe cosmarul.
Mai ales cand esti tanar, fara experienta si neinformat.
Exact ce mi s-a intamplat mie. Am mers nepregatita, am fost coplesita de emotii, nu am fost capabila sa dau raspunsuri concrete, etc.
Citeste mai departe…

Ce trebuie sa stiu daca vreau sa lucrez „afara”?

In ultimii ani, din ce in ce mai multi tineri din Romania aleg sa plece pentru a-si gasi de lucru in alte tari europene, fiind atrasi de ofertele variate de munca si animati de speranta unui trai mai bun.
Pentru ca de multe ori o buna pregatire la plecare face diferenta dintre reusita si nereusita, incepand din 15 septembrie 2014, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, Centrul National Iasi, ofera servicii de informare, consiliere si asistenta personalizata cetatenilor straini (inclusiv celor din afara Uniunii Europene) aflati pe teritoriul Romaniei, iar din 1 aprilie 2015, si-a extins serviciile si catre cetatenii romani care doresc sa plece in strainatate.

Citeste mai departe…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava