Concert pascal
MOPAN Suceava

Wood & Company Financial Services, una dintre cele mai importante firme de investiții pentru piețele emergente din Europa, devine Super Market Maker (SMM) pentru acțiunile companiei Bursa de Valori București (BVB), începând cu 3 ianuarie 2017. Wood & Company a activat exclusiv ca Super Market Maker pentru acțiunile altor companii importante listate la bursă și a decis să devină Market Maker pentru acțiunile BVB pentru o mai bună lichiditate.

„Ne bucurăm că facem parte din acest proiect și sprijinim eforturile continue ale BVB de a crește lichiditatea bursei,” a spus Josef Kohout, directorul departamentului de tranzacționare din cadrul Wood & Company.

„Această inițiativă întărește parteneriatul cu Wood & Company, care este un jucător cheie pe bursa noastră. Cu această ocazie, aș vrea să le reamintesc emitenților și firmelor de brokeraj cât de important este market making-ul pentru formarea lichidității. Bursa de Valori București s-a implicat în mod constant în promovarea acestui tip de activitate. Condițiile favorabile pe care le-a oferit BVB, eliminarea comisioanelor impuse anterior de Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar și crearea cadrului pentru vânzarea în lipsă a acțiunilor începând cu august 2016 ar trebui să genereze mai multă implicare din partea brokerilor. Prin urmare, să devii Market Maker nu e un act de generozitate, e business,” a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Wood & Company s-a implicat activ în programele BVB de îmbunătățire a pieței și operează deja ca SMM pentru acțiunile altor opt companii listate la bursă: BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), OMV Petrom (SNP), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) și Banca Transilvania (TLV).

Super Market Maker-ul este un tip special de Market Maker, care își asumă obligații în termeni mai buni de cotare (volum minim, perioadă de cotare, etc.), în vederea susținerii lichidității acțiunii pe care este înregistrat. Market Maker-ul este participantul BVB care se angajează să mențină lichiditatea pieței pentru un instrument financiar, utilizând capitalul propriu, prin introducerea și menținerea de oferte ferme de cumpărare și vânzare în nume propriu, precum și prin încheierea de tranzacții pe baza acestora, în perioada de timp în care participantul respectiv deține această calitate.

Super Market Maker-ul plătește comisioane de tranzacționare mai mici către BVB, condiționat de îndeplinirea obligațiilor de cotare asumate. De asemenea, este în vigoare un program dedicat Super Market Maker-ilor, în vederea stimulării unei tranzacționări mai active în această calitate pe contul propriu. Astfel, comisioanele de tranzacționare devin mai mici dacă se depășesc anumite limite stabilite (10% din activitatea lunară de tranzacționare pentru acțiunea respectivă). Market Makerii înregistrați pentru o acțiune pot utiliza și un program de reduceri, disponibil pentru clienții de retail care efectuează tranzacții pe acțiunea respectivă.

***

BURSA DE VALORI BUCUREȘTI administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacționare și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010. Pentru mai multe informații vizitați www.bvb.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava