MOPAN Suceava

Specialiști din țară, dar și din străinătate, participă, timp de două zile, la un workshop ce are ca temă tratamentul minim invaziv în boala periferică la piciorul persoanei cu diabet zaharat. Evenimentul se desfășoară, joi și vineri, la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Participanții vor asista și la prezentări de cazuri live.

Workshop-ul este organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și Asociația de Podiatrie în parteneriat cu Centrul Antidiabetic din cadrul Spitalului de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava. Este cea de a doua ediție, prima derulîndu-se, în martie, tot la Suceava, într-un proiect-pilot. Lectorii invitați în cadrul workshop-ului sunt personalități importante din domeniu ale fiecărui centru regional implicat, cărora li se va alătura un specialist italian, doctorul Marco Manzi , de la Clinica Abano Terme.

” Restul participanților sunt medici care mi-aș dori să descopere la timp și să trimită acești pacienți spre centrul de referință, Centrul Antidiabetic Județean, sunt medici de familie din Suceava și medici diabetologi din Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui. De asemenea, sunt colegii de pe secțiile din spitalul județean, în special chirurgie vasculară și ortopedie, și sper că va fi o manifestare cu impact”, a declarat dr. Mihai Crețeanu Jr., radiolog intervenționist la Spitalul județean de Urgențe Suceava.

Tratamentul minim invaziv a devenit accesibil la Suceava începând cu anul 2012, iar rezultatele obţinute în 2015 au determinat reducerea cu 50% a amputaţiilor la nivelul Spitalului Judeţean Suceava. Centrul Antidiabetic Judeţean Suceava are în componenţă „o echipă capabilă de o abordare multidisciplinară, dedicată îngrijirii picioarelor persoanelor cu diabet”, fiind condus de dr. Gabriela Creţeanu. Echipa de la Suceava este compusă din diabetolog, neurolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, radiolog intervenţionist şi asistenţi medicali educatori. Anul acesta, la Suceava au fost tratate peste 100 de picioare de persoane cu diabet. Finanțarea intervențiilor este asigurată cu fonduri proprii ale spitalului, de la CAS, dar și printr-un grant educațional oferite de o companie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava