MOPAN Suceava

JAZZ™ 1 – 3 iulie 2016, Timișoara – Yaron Herman, Trilok Gurtu Band

Yaron Herman, 2 iulie, 18:30, Parcul Civic

Yaron Herman, născut în Tel Aviv, își dorea o carieră în baschet însă, în urma unei accidentări, s-a reorientat către următoarea sa mare pasiune: muzica. Astfel, de la 16 ani a început să ia lecții de pian care, alături de talentul și entuziasmul său, l-au transformat rapid într-un pianist celebru și admirat. La 19 ani s-a mutat în Boston cu intenția de a studia Berklee College of Music, dar în scurt timp s-a mutat la Paris, unde locuiește și acum.

Muzica lui Yaron transcende toate granițele dintre genuri și șterge limitele dintre jazz, pop și muzică clasică, aducând audienței sale inovație, bucurie și o nesfârșită energie. Stilul său reflectă influențe ale unor muzicieni și pianiști precum Keith Jarrett, Paul Bley, Lennie Tristano și Brad Mehldau, artiști pop contemporani cum ar fi Björk, Sting și Olivia, dar și compozitori clasici precum Alexander Scriabin și Maurice Ravel.

A cântat în locuri precum Théâtre des Champs Elyséesin Paris și Sumida Triphony Hall în Tokyo și s-a regăsit în line-up-ul festivalurilor de jazz din Montrey, Montréal și San Francisco. A primit și numeroase premii, printre care ”Best New Instrumentalist of the Year” la Victoires du Jazz, în 2008și Adami Jazz Talent  Award, în 2007. În plus, albumul „Variations” a câștigat „Disque d’émoi award”de la Jazz Magazine.

 

Trilok Gurtu Band, 3 iulie, 18:30, Parcul Justiției

Un virtuos percuționist, Trilok Gurtu a atras în jurul său, de-a lungul carierei sale, o serie de colaboratori cunoscuți la nivel mondial precum Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland. Având rădăcini puternic înfipte în tradiția indiană, nu este o surpriză faptul că a colaborat și cu faimoși artiști indieni – mama sa, Shobha Gurtu, Zakir Hussain, L. Shankar, Shankar Mahadevan, Hariprasad Chaurasia, The Misra Brothers și Sultan Khan.

În 2013 a lansat „Spellbound”, ca un tribut pentru mentorul și bunul său prieten Don Cherry. Trompeta, principalul instrument al marelui Don Cherry, este prezentată de-a lungul albumului prin intermediul artiștilor invitați: Nils Petter Molvær, Paolo Fresu, Matthias Schriefl, Ibrahim Maalouf, Ambrose Akinmusire,Hasan Gözetlik și Matthias Höfs, care cântă piese compuse de Trilok, dar și de legende precum Miles Davis și Dizzy Gillespie. La rândul său, însă, este un mentor pentru tinerele generații: muzicieni precum Talvin Singh, Asian Dub Foundation și Nitin Sawhney se lasă inspirați de ritmurile lui Trilok.

Cunoscutul artist a fost de două ori nominalizat la BBC World Music Awards și o dată la EMMA. De asemenea, un spectacol remarcant, care l-a avut drept invitat pe Trilok, a fost cel de la Hyde Park, din Londra, la aniversarea de 50 de ani a Reginei.

Videoclipuri:

Yaron Herman – ”Vista”: https://www.youtube.com/watch?v=TCzHstESeYs

Trilok Gurtu Band – ”Bercida”: https://www.youtube.com/watch?v=XsjBVyhZBAI

Poze oficiale:www.JazzTM.ro

Paginile oficiale ale artiștilor:http://www.yaronherman.com/ | http://www.trilokgurtu.net/

Generale:

JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 1-3 iulie 2016. Cea de-a patra ediție a festivalului va aveatrei scene: în Piața Victoriei, în Parcul Justiției și în Parcul Civic.

Accesul la JAZZ™ este gratuit. La primele 3 ediții, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, o parte dintre aceştia, în premieră în România.

Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava