Concert pascal
MOPAN Suceava

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – S.I.F – I.P.J. Suceava, efectuează 56 de percheziţii domiciliare în Suceava, București, Neamț, Iași, Mureș și Bistrița – Năsăud, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări.

Potrivit unui comunicat de presă, membrii acestei grupări au obţinut sume importante de bani din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă, pe relaţia Ucraina/ Republica Moldova / Turcia /Grecia / Spania / Germania / Marea Britanie / România.

Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 de pachete de ţigări, în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.

„Procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producție țigarete precum şi cantitatea de 7.100.000 țigarete în valoare de 1.000.000 USD.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice.

Suportul informativ și tehnic al operațiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, Direcția de Informații și Protecție Internă și Direcția de Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul I.G.P.R – D.C.C.O. şi SIAS”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

De precizat că la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava vor fi audiate 60 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauză.

„Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie”, se mai spune în comunicatul de presă.

Zeci de percheziţii la domiciliile unor contrabandişti care au introdus în ţară ţigări de 3,2 milioane de dolari, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava